Gaja-Völgyi Vendégház

Fehérvárcsurgó

Fehérvárcsurgó a Móri-árok területék fekszik mely a Dunántúli középhegység északi részén található, a Bakony hegységet a Vértes hegységtől elválasztó, északnyugat-délkelet irányú völgy. Vendégházunk a Fehérvárcsurgói víztározótól kb. 200 m-re található, csendes, nyugodt környezetben.

A víztározó az ország egyik legjobb horgászvize, ahol egyedülállóan gazdag a halállomány, megtalálható itt a 40 kilós ponty, és a 100 kilót közelítő harcsák is. Igazi kikapcsolódás a horgászok, túrázók és családok számára is. Jelentős természetvédelmi érték a Gaja-patak szurdoka és a fehérvárcsurgói kastélypark is.

Gaja -patak menti túraösvényen eljuthatunk az Ádám – Éva fához, az Alba Regia Forráshoz, a Vaskereszthez, a Károly – kilátóhoz és Sobri Jóska barlangjához is. A Móri Árokban található Magyarország egyik legismertebb borvidéke is a Móri borvidék. Leghíresebb szőlőfajtájuk az Ezerjó, ami egy fehér hungarikum fajta, mely itt a legelterjedtebb.

A ház két szintes, alsó szintjén egy emeletes ággyal ellátott  nappali és abból  nyíló fürdő és konyha található, mely felszereltségük minden igényt kielégítően komfortos. Az emeleten egy franciaágyas szoba szolgálja a pihenést. A ház fűtése modern elektromos fűtőpanelekkel megoldott. Az udvarban tűzrakóhely is található., bográcsozási lehetőség is biztosított.

A házhoz tartozik egy teljesen felújított, tradicionális borospince is.

Lizi Néni Vendégház

Bakonykúti

Bakonykúti a Kelet-Bakony hegység lábánál, a Burok-völgy természetvédelmi terület mentén, csodálatos természeti környezetben fekszik. A mai rohanó világunkban egyre több embert ragad meg a gyönyörű természeti környezet, az eredeti településszerkezetét és építési hagyományait megőrző, emberléptékű, rendezett település.

Vendégházunk a falu szívében, a templomtól néhány lépésre található. A terület nyitott portás, de bejáratát két csodálatos faragott faszobor őrzi, amely egyben Bakonykúti látnivalói között is megemlítendő. A „Hazatérőben” fantázianévre hallgató szobor a nagypapát ölelő kisunokát jeleníti meg, Lizi Néni szobra az éppen templomba készülő idős néni képét idézi.

A településen át vezet a Kék túra útvonal.

Szállásunk egy tradicionális paraszti udvar és porta emlékeit eleveníti fel. Az udvarban két külön bejáratú ház van, az egyikben két szoba található, melyek 6 fő elszállásolására nyújtanak lehetőséget, valamint egy előtér, amelyek berendezése is korhű, részben antik. A konyha és fürdő külön épületben helyezkednek el, felszereltségük minden igényt kielégítően komfortos. A másik házban az alsó szinten található egy szoba 4 fő részére, egy hangulatos régi stílusú fürdőszoba, és konyha. A tetőtérben még két szoba és előtér került kialakításra, itt további 10 főt tudunk elszállásolni. Bár a környék és a település legszebb hangja a csend, a modern korhoz igazodva televízió és ingyenes Wi-fi használata biztosított.

A házhoz tartozik egy fedett kiülő, ahol lehetőség van szabadban étkezni. Az udvarban tűzrakóhely, hintaágy is található.